Sila hubungi

Friday, 29 March 2013

Apa yang menjadikan seseorang wanita itu cantik !


Cantik? Muka, fizikal atau rohani yang menjadikan seseorang itu cantik? 

Bagi saya kesemuanya sekali. Kalau muka jek cantik gigi busuk, tak cantik la tu, hahahaha. Kalau badan macam kerengga, tapi otak benak, tak cantik jg or kalau secara spiritualnya cantik, pandai masak la,menjahit la, tapi badan bau hangit, tak cantik jg.

Jadi sebagai kaum hawa, kita mesti pentingkan semua sekali. Yes of course, kita kene dekatkan diri dengan Allah dulu, if not cantik macam mana pn kita, tak berguna jg jika hubungan dengan Allah tidak terjaga.

So for me, perkara yang perlu dititiberatkan dalam usaha menjadi wanita yang cantik sempurna adalah:
1. Jaga solat dan perkara-perkara "wajib" yang lain agar hidup diberkati Allah.
2. Jaga tutur kata dan tingkah laku, mesti sopan depan semua org bukan depan boyfrend aje
3. Jujur dan tidak menipu walau pn terpaksa, kan bagus kalau kt jujur.
4. Tidak mengamalkan ILMU SIHIR. Ingatlah barang sapa yg mengamalkan ilmu keji ini, dia boleh dihukum bunuh tanpa bicara dan balasannya amat berat di hari pembalasan kelak.
5. Dan juga mengamalkan rutin penjagaan kecantikkan harian. Klu rasa nak try rumpai laut boleh la pm saya tau.hehehe

So post, kali ni saya berminat nak tarik sesape je la yg bace post ni utk komen apa makna cantik bagi anda. Klu ade tips kongsi la bersama-sama. TQ.



No comments:

Post a comment